Trikoomekko Nupun luomutrikoosta


Näin kesäisin ompeluintoni vaihtelee kovasti sään mukaan. Lähipäivinä sää on täällä ollut kovin vaihtelevaa. Sadekuurot ovat yllättäneet usean kerran päivässä. Niinpä on ollut taas kiva tehdä sisällä käsitöitä.

Nupun kesäkiertue 2020 piipahti myös Joensuussa ja pitihän minunkin mennä sinne kankaita hankkimaan, vaikka siihen iltaan osuikin kesän pahin myrsky ja vettä tuli välillä kaatamalla. Ihastuin siellä Lumikellokuja-trikooseen, josta aikomuksena oli ommella tunika. Ostin kangasta 130 cm, koska en ajatellut tehdä tunikasta kovin pitkää.

Kaavana halusin käyttää jälleen Ottobre 5/2013 lehden Autumn Mood tunikan kaavaa. Tosin joka kerta, kun käytän tätä kaavaa, teen vähän muutoksia siihen. Nytkin huolittelin kaula-aukon alavaralla, toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin. Lisäksi ompelin taskut sivusaumoihin.

Kun olin asettelemassa kaavoja kankaalle, huomasin,  että kangasta on riittävästi polvipituiseen mekkoon. Niinpä muutin suunnitelmiani ja ompelinkin mekon.


Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen. Mielestäni tämä mekko ei ole kovin kesäinen, joten luultavasti käytän tätä enemmän vasta syksyllä.



Kommentit