Leikkipuku vauvalle ja trikoomekko tytölle


Vaikka tänään on kolea sää, niin toivottavasti saamme nauttia pian lämpimistä kesäpäivistä. Niinpä olenkin nyt ommellut lapsille kesäisiä vaatteita.

Perhetuttumme vauvalle ompelin leikkipuvun PaaPiin Hilda trikoosta. Kaava on Ottobre 3/2018 lehdestä, koko 68cm. Tällainen leikkipuku on helppo pukea. Puku puetaan vauvan pään yli ja kädet autetaan hihoihin. Sitten puku vetäistään alas ja lahkeiden sisäsauma suljetaan painonapein. Vaipanvaihtokin sujuu alakautta näppärästi.

Tämän leikkipuvun ompeluohjeet olivat melko selkeät. Aikaa ompeluun kului  kuitenkin aika paljon. Etuhalkion ompeluun piti minun kuitenkin etsiä netistä aivan kuvalliset ohjeet. Pääntie ja lahkeiden sisäsaumat  huolittelin kaitaleella. Lopuksi vielä oli painonappien kiinnitys.


Samasta Hilda trikoosta ompelin vauvan isosiskolle yksinkertaisen hellemekon, kokoa 128cm. Kaavaa minulla ei tähän ollut. Käytin apuna t-paidan kaavaa ja muokkasin siitä hihattoman mekon kaavan. Helmarimpsu on aivan suora kaitale ja sen pituuden ja rypytysvaran määräsi jäljellä olevan kankaan määrä. Luulen, että tästä mekosta tuli aivan hyvä. Valitettavasti tuleva käyttäjä ei voinut sovittaa tätä mekkoa, joten vähän arpapelillä mennään, onko koko sopiva.

Kommentit