Vauvalle puolipotkarit, trikoopipo ja leukalappu (kuolalappu)


Tuttavaperheen pieni keskosvauva on kasvanut kovin nopeasti ja vaatteet jäävät nopeasti pieniksi. Niinpä ompelin tälle vauvalle puolipotkarit PaaPiin luomutrikoosta, jonka vauvan äiti oli hankkinut.

Kaavana käytin Ottobre 4/2019 lehden puolipotkuhousujen kaavaa.

Näissä potkuhousut ovat terälliset ja niissä on haarakiila, mitkä lisäävät vähän haastetta ompeluun. Kuitenkin tällaisten housujen ompelu kuitenkin sujuu melko nopeati.

Ompeluprojekteista jää aina jäljelle pieniä kangaspaloja, joita ei raaski hävittää, vaan pitää keksiä jotain, mihin ne voisi käyttää.

Koska tämän vauvan äiti toivoi vauvalle ohutta trikoopipoa kevääksi, niin senhän toteutin.


Löysin PaaPiin kettutrikoota pienen palan ja vuoriksi harmaata trikoota jostain aikaisemmasta projektista. Kaava löytyi Ottobre 6/2018 . Tässä hatussa on resoria niskassa ja myös otsalla, jolloin se  istuu vauvan päähän hyvin. Ohjeet olivat lehdessä selkeät, joten tällaisen hatun ompelussa ei kulunut paljon aikaa.

Koska pienet vauvat kuolaavat paljon, kun hampaat alkavat puhjeta, niin keksin vielä hyvän käytön pienille kangastilkuille. Vauva tarvitsee kuolalapun ettei paita tai body ole koko ajan edestä märkänä. Sopivan kaavan löysin Sormustin-blogista. En muista valitettavasti mistä olen hankkinut tämän elefanttikuosisen kankaan

Tässä päällyskappale on suuempi kuin aluskappale, jolloin syntyy päällikankaaseen laskos, mikä estää syljen valumisen pitkin kaulaa tai leukalappua.



Kommentit