Sydänpatalappu


Tänään halusin tehdä nopean ompelutyön ja patalapun valmistaminen tuntui sopivalta urakalta. Nettiä selatessani olen nähnyt tällaisia taskullisia patalappuja, jotka suojaavat kättä vähän paremmin kuin ihan perinteinen patalappu.

Niinpä aloi penkoa tilkkuvarastojani löytääkseni sopivaa puuvillakangasta tähän työhön. Päädyin käyttämään raidallista (keittiön verhokangastaja) ja harmaata kangasta. Lisäksi täytteeksi lämpöä eristämään etsin vielä paksumpaa kangasta.

Sitten piirtelin vapaalla kädellä sydämen muotoisen kaavan ja samaa kaavaa apuna käyttäen taskun kaavan.

Patalapun taustapuoleen ja taskuihin käytin samaa raidallista kangasta ja sydämen etupuolen tein harmaasta kankaasta. Leikkasin sitten täytekankaasta kappaleet sekä taskuihin että koko patalappuun.


Taskukappaleet leikkasen siis kankaan taitteelta, joten reunan huolittelua ei tarvittu. Asetin vain täytekankaan väliin ja ompelin päältä, jolloin täytekangas kiinnittyi reunasta.


Sitten ompelin reunasta täytekankaan kiinni harmaaseen taustakankaaseen. Tässä vaiheessa siis alinpana on täytekangas, sitten harmaa kangas, jonka päälle laitoin taskut ja päällimmäisenä on taustakangas nurjapuoli päällepäin. 


Nämä kaikki ompelin reunasta yhteen jättäen kuitenkin kääntöaukon. Tämän jälkeen kavensin vähän saumanvaroja.

Käänsin työn oikeinpäin ja ompelin vielä käsin kääntöaukon. Sittenpä se olikin jo valmis käyttöön.



Kommentit