Puuhastelua puutarhassa ja automaattinen kastelujärjestelmä


Nyt olemme päässeet nauttimaan kesästä jo toukokuussa, täällä Pohjois-Karjalassakin. Talviturkkikin tuli heitettyä eilen, mitä ei ole minun kohdallani tapahtunut toukokuussa koskaan aikaisemmin.

Nämä ihanat säät ovat saaneet innostumaan myös puutarhatöistä. Onneksi olen saanut apua mieheltäni raskaimmissa töissä.

Juolavehnä on ollut minun pahin viholliseni perennapenkeissä, vaikka etanatkin yrittävät vallata alueita. Niinpä päätimme uudistaa täysin toisen perennapenkin. Muuten olisi ollut niin vaikea saada puhdistettua kaikkia juolavehnänjuuria perennojen väleistä. 

Samalla mieheni innostui rajaamaan penkin reunakivillä. Reunakivien ulkopuolelle laitoimme suodatinkankaan ja päälle kivituhkan. Näin saimme helpotettua nirmikonleikkausta kukkapenkin vierestä, kun ruohonleikkurin pyörä voi kulkea kivituhkan päällä.

Nyt olen saanut istutettua jo uudet perennat penkkiin. Puutarhaportin toiselle puolen pitää vielä istuttaa jotain, mutta sitä pitää minun vielä miettiä.



Tässsä vielä kuva toisesta kukkapenkistä, mikä on reunustettu jo aiemmin. Tämä odottaa nyt kesäkukkia istutettavaksi, kun hallayöt ovat varmasti takana.


Kun tämä urakka saatiin valmiiksi, niin oli aika laittaa myös tomaatteja kasvamaan terassille. En ole itse jaksanut kasvattaa taimija, koska kokemukseni mukaan usein niistä tulee honteloita ja satoakin alkaa saada myöhemmin kuin valmiiksi kasvatetuista taimista.


Niinpä kävin ostamassa pensastomaatin taimia. Minusta tänä vuonna myytävät taimet olivat yllättävän pieniä. Usein ostaessani taimia, niissä on ollut jo kukkia, mutta nyt ei ollut. Voi olla, että yleensä olen ostanut taimet vähän myöhemmin. 


Koska emme ole joka päivä kotona kastelemassa kasveja, niin olemme hankkineet Blumat- kastelujärjestelmän, joka pitää täysin huolen kastelusta. Meillä vesisäiliönä on 30 litran saavi, joten viikonkin voi olla poissa pelkäämättä veden loppumista. Voihan sen liittää tietenkin vesijohtoonkin, mutta meillä se toimii näin. 


Täytyy sanoa, että tämä oli todella kannattava ostos. Hintaa sillä on noin 50-60 euroa ja siinä on 12 kasteluanturia. Kannattaa tutustua tuotteeseen netistä, jos on ongelmia, miten kasvien kastelun järjestää matkan tai loman aikana.




Kommentit