Kukkamekko tytölle


Minusta on niin kiva ommella pienille tytöille mekkoja. Niinpä nytkin innostuin taas nähdessäni Ottobre design- lehdessä, kesä 3/2018 Fairy Wings - mekon. Kun vielä kaapistani löytyi sopiva puuvillakangas, niin ryhdyin heti puuhaan. Tein tämän mekon jälleen 6 - vuotiaalle, joten koko 116 cm on luultavasti sopiva. Onneksi näissä mekkojen kaavoissa on reilusti leveyttä, joten ne sopivat hyvin myös vähän pyöreämmällekin lapselle ja niissä on reilusti liikkumisvaraa, vaikka kangas ei joustakaan. 



Muutin mallia sen verran, että en laittanut niskaan solmittavia nauhoja, vaan korvasin ne napilla. Ajattelin, että tytön pitää pystyä pukemaan mekko itse ilman aikuisen apua. Luulen, että rusetin tekeminen niskaan ei vielä onnistuisi häneltä.

Tähän mekkoon olisi sopinut varmasti paremmin vähän hillitympi kangas, jotta malli olisi päässyt oikeuksiin. Ompelin nyt kuitenkin tämän mekon näin kirjavasta kukkakankaasta, kun minulla ei ollut muuta käyttöä tälle jämäkankaalle.


Ommeltaessa ei tullut eteen mitään suurempia ongelmakohtia. Lehden ohjeet ovat selkeät. Aikaa kuitenkin tällaisen pikku mekonkin tekemiseen menee yllättävän paljon. Eri työvaiheita on lukuisia.

Lopputulokseen olen itse tyytyväinen. En ole pystynyt sovittamaan mekkoa ommellessa, joten minua jännittää, onko koko sopiva. Ajattelin ottaa tällaisen riskin. Toivottavasti mekko sopii hänelle tai muuten joudun etsiskelemään tytön, jolle se sopii. :)

Kommentit