Minun pääsiäisperinteisiin kuuluu leipoa rahkatorttu. Tänään innostuin tähän leipomuspuuhaan jo ennen pääsiäistä.
Rahkatortun ( 12-14 viipaletta ) ohje:
Pohja:
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
21/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
21/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 tlk säilykepersikoita (420 g )
1 tlk maitorahkaa (200 g )
1 dl kuohukermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1 tlk säilykepersikoita (420 g )
1 tlk maitorahkaa (200 g )
1 dl kuohukermaa
2 munaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää vaahtoon muna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
5. Valuta säilykepersikanpuolikkaat ja lado puolikkaat tai siivutetut persiljanpuolikkaat piirakan pohjan päälle. Minä olen siivuttanut persikat ohuiksi paloiksi.
6. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos persikouden päälle.
7. Paista uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
Tuskin maltan odottaa, että pääsen maistamaan torttua. Minusta rahkaleivonnaiset täytyy nauttia aivan kylmänä, silloin ne ovat raikkaan makuisia.
Kommentit
Lähetä kommentti