Mustaherukka-omenapiirakka

Syyskesällä, kun mustaviinimarjat kypsyvät, mieleeni tulee aina tämä piirakka. Kun tänään sain tietää, että meille on vieraita tulossa, ryhdyin leipomispuuhiin. Mielestäni tämä piirakka on aikuisten makuun, ei liian makea. Tämän ohjeen otin talteen jo kauan sitten Pirkka-lehdestä. Alkuperäisen ohjeen mukaan tarvitaan 3 omenaa. Itse olen käyttänyt vain kaksi omenaa. Päälle tulevaa rahkatäytettä on myös reilusti, joten aina en ole saanut mahtumaan sitä  kaikkea piirakkavuokaan.


Mustaherukka-omenapiirakka

100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE
3 omenaa
1tl kanelia
200 g mustaherukoita
1 tlk (250g) rasvatonta maitorahkaa
3 kananmunaa
1dl maitoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Voi ja sokeri vaahdotetaan. Lisätään muna hyvin vatkaten. Sekoitetaan keskenään muut kuivat aineet ja lisätään ne seokseen. Pohjataikina taputellaan piirakkavuoan ( 26cm) pohjalle ja reunoille.
Tämän jälkeen omenat kuoritaan ja viipaloidaan siivuiksi, jotka sitten ladotaan limittäin piirakkapohjan päälle. Vielä riputetaan kanelia omenille. Paistetaan 200-asteisen  uunin alatasolla ensiksi 10 minuuttia, jonka jälkeen lisätään pinnalle mustaherukat. Maitorahkaan sekoitetaan munat,  maito ja sokerit. Seos kaadetaan marjojen ja omenien päälle.  Piirakkaa pitää paistaa vielä 30 minuuttia.
Mielestäni tämä piirakka kannattaa jäähdyttää hyvin ennen maistelua. Tällöin tulee piirakan raikkaus parhaiten esille.
 

Kommentit

Lähetä kommentti