Villasukkia


Olen kauan haaveillut lämpimistä villaisista polvisukista. Kuitenkaan en ole uskaltanut aloittaa sellaista neulomisprojektia, ajattelin sen minulle olevan liian suuri urakka.

Kun sain käsiini Arabia×Novita Sukkalehden, ihastuin siinä oleviin malleihin ja päätin yrittää neuloa itselleni polvisukat.

Valitsin lehdestä Tarina-sukat. Tässä mallissa vartta pitkin laskeutuvat kauniit lehtiköynnöskuviot. Lankana käytin ohjeen mukaisesti Nalle-lankaa.

Tämä neuleprojekti oli aika haastava, sillä neuloessa joutui kovin tarkasti seuraamaan ohjetta vartta neuloessa, koska siinä ei ollut toistuvia kuvioita. Neulominen ei onnistunut siis telkkaria katsoessa.

Päätin heti alussa, että sukkien valmistumisella ei ole kiirettä. Niinpä oli kiva neuloa kaikessa rauhassa ja lopulta yllättävän helposti ilman stressiä nämä sukat valmistuivat.


Polvisukkien valmistuttua neuloin vielä toiset villasukat. Nyt malli löytyi samasta lehdestä, Sampo-villasukat. Näissä sukissa kirjoneuletta oli vain varressa ja malli oli aika helppo neuloa. Nämä sukat menevät sitten lahjaksi ja toivottavasti lahjan saaja ilahtuu näistä.

Kommentit