Yöpukuja ja boxereita


Nyt ompeluvuorossa oli yöpuvut. 

Tämän helikopterikankaan olen hankkinut Sampsukasta ja autokankaan Eurokankaan palalaarista.

Kaavoina käytin edelleen Ottobre-lehden 1/2021 peruskaavoja. Samoja kaavoja, joita käytin paitojen ja collegehousujen ompelussa.

Näissä ompeluprojekteissa jää pakostakin aina pieniä paloja ylimääräistä kangasta. Näitä paloja kertyy sitten kaappeihin turhan paljon. Olen kuullut, että pienistäkin paloista saa ommeltua alusvaatteita, mutta en ole oikein innostunut asiasta. Lopulta tartuin itseäni niskasta kiinni ja päätin opetella boxerien ompelun.

Ensiksi minun piti löytää boxerien kaava ja sellaisen löysin Ottobre 6/2016 lehdestä. Muokkasin sitä kaavaa sen verran etten tehnyt sivusaumoja, vaan yhdistin etu-ja takasivukappaleet yhdeksi kaavaksi.
Sitten piti hankkia vielä boxerikuminauhaa.



Lehden ompeluohjeet olivat selkeät ja nämä voi kokonaan ommella ompelukoneella, siis saumuriakaan ei tarvittu. Eri kappaleiden yhdistäminen tehtiin suoraompeleella. Sitten sauma avattin silittämällä ja saumanvaroja kavennettiin. Tämän jälkeen sauma ommeltiin vielä oikealta puolen taso-ompeleella. Käänteet on ommeltu kaksoisneulalla ja kuminauhan ompelussa on käytetty siksakkia.


Näiden boxerien ompelu alkoi minusta tuntua aivan mukavalta puuhalta, joten näitä valmistinkin sitten useammat. 

Tästä lähtien taidan osata minäkin hyödyntää pienemmätkin kankaanpalat.


Muutaman päivän aikana valmistinkin aika monta vaatetta lapsenlapselleni. Terveiset mummilta lähteekin nyt postipaketissa käyttäjälleen.


Kommentit