Villahaalari


Säitten viilentyessä pitää kaivaa esille taas villavaatteet. Olen itse ihastunut merinovillavaatteisiin, koska ohutkin villaneulos tuntuu niin mukavan lämpimältä ja kuitenkin se hengittää hyvin.

Nyt halusin ommella myös lapsenlapsellemme merinovillahaalarin. Tilasin Ehtan Reposet merinovillaneulosta metrin. Se määrä riitti hyvin 104cm koon haalariin. 

Villahaalarin kaavan löysin Ottobre 4/2020 lehdestä. Lisäksi tarvitsin 50cm:n vetoketjun ja silitettävää tukinauhaa olkasaumoihin ja etukappaleiden reunaa tukemaan.

Olen toisinaan ajatellut ettei tukinauhat ole niin välttämättömiä. Ainakin merinovillaneloksen ompelussa se tuntui jopa välttämättömältä. Vetuketjun ompelu lehden ohjeiden mukaan sujui helposti, kun kappaleiden reunat eivät venyneet ja jäljestä tuli siisti.

Tämän ompeluprojektin helppous jopa yllätti minut. Olin varautunut, että tämän ompelussa menisi paljon enemmän aikaa ja että ongelmiakin olisi odotettavissa. Mutta kaikki sujui hienosti ja varmasti tällaisia haalareita ompelen jatkossakin.

Kommentit