Raglanpuserot itselleni ja taaperolle


Pitkästä aikaa ompelin myös itselleni. Tällä kertaa kankaana oli Verson Puodin Mummolan tuntu trikoo. Kaavana käytin Suuri Käsityö1/2019 lehden kaavaa mukaellen. Olin tehnyt tällä kaavalla aikaisemmin puseron ja mielestäni puserosta tuli liian lyhyt. Niinpä jatkoin puseron etu- ja takakappaletta 10cm ja tämä puseron pituus tuntuu minusta paljon paremmalta. Hihoista en myöskään tehnyt täyspitkiä, kuten alkuperäisessä mallissa oli.

Pääntien huolittelussa käytin Framilon-joustonauhaa. Ensiksi ompelin pääntien reunan nurjalle puolelle näuhan saumurilla ja tämän jälkeen käänsin reunan nurjalle ja ompelin päältä kaksoisneulalla ompelukoneella. Minusta tämä huolittelutapa on helppo ja sopii hyvin naisten vaatteisiin. Lasten vaatteissä huolittelen reunat yleensä resorilla tai kantilla.


Koska kangasta jäi taas jäljelle tästä minun puseroprojektistani, halusin ommella samasta kankaasta lapsenlapselleni myös paidan. Tämän paidan tein Ottobre 1/2016 lehden Skogsdjur raglanpuseron kaavalla. Tätä kaavaa olen käyttänyt ennenkin ja todennut sen todella hyväksi, koska siinä on takakappale pidempi ja näin suojaa selkää paremmin.

Nämä molemmat puserot olivat nopeita ja helppoja valmistaa, joten nyt pitää alkaa miettiä seuraavaa käsityöideaa. Luulempa, että taapero tarvitsisi vaatevarastoonsa vielä tämän paidan  seuraksi jotkut housut. Minun pitää alkaa etsiä sopivia kaavaa niihin.


Sopiva collegehousujen kaava löytyi Ottobre 4/2016 lehdestä. Näiden housujen ompelussa oli vähän enemmän töitä. Taskunsuiden kanttaukset ja taskujen tikkaukset veivät aikaa. Vyötärön käänteeseen on pujotettu kuminauha ja vielä lisäksi nyöri, millä voi vielä tarvittaessa säätää vyötärönmittaa ja antaahan nyöri myös vähän ilmettä housuille. Resorit lahkeensuissa mahdollistavat kasvunvaran lisäämisen lahkeen pituuteen ilman että käyttömukavuus kärsii.







Kommentit