Lahjapaketti keskoselle


Kun harrastaa ompelua, niin lähes jokaisesta ompeluprojektista jää ylimääräisiä kangaspaloja. Monesti palat ovat sen verran pieniä, että niitä ei pysty hyödyntämään edes isompien lasten vaatteiden valmistuksessa.

Ystäväperheeseeni syntyi noin kolme viikkoa sitten keskosvauva ja äiti on ollut siitä lähtien sairaalassa vauvan kanssa. Koska vauva syntyi kaksi kuukautta etuajassa ei äitiysavustuspakkauksen vaatteet ole sopivan kokoisia tälle keskoselle. Niinpä ajattelinkin auttaa tätä perhettä valmistamalla pieniä 44cm kokoisia vaatteita. Samalla voin hyödyntää kaappeihin kertyneitä pieniä kangaspaloja. Täytyy myöntää, että kyllä ostin PaaPiin Hilda-kangasta ihan tätä projektia varten.

Kaavat keskosen kietaisubodyyn ja housuihin löysin netistä Kodin Kuvalehden sivuilta pdf-kaavoina.
Pipoihin kaavat piirtelin itse, kun sain tietooni vauvan päänympäryksen.

Korvaläpällisen pipon valmistin Mereenin merinovillasta ja siinä vuori on puuvillatrikoota. Toisen pipon valmistin Verson puodin Hiirijemma gollegesta ja tähänkin laitoin trikoovuorin.

Sitten valmistin vielä tilkuista tumppuja. Paksummat tumput ovat vuorilliset ja toiset ovat aivan ohuet trikootumput sisäkäyttöön.

Varpaita lämmittämään neuloin vielä Katian merino baby langasta pienet villasukat.

Nyt pesen vielä kaikki nämä vaatteet, niin ne voi ottaa sitten suoraan käyttöön.

Toivottavasti tämä lahja auttaa hieman perhettä vauvan kotiutuessa.

Kommentit