Tytön trikoomekko

Minusta on kiva yllättää 9-vuotias lapsenlapseni ompelemalla hänelle jotain kivaa. Hankin jo muutama kuukausi sitten tämän trikoon, missä kiiltävät hopeanväriset höyhenet lentelevät tummanharmaalla pohjalla. Kangasta ostaessani minulla ei ollut vielä tiedossa, millaisen mekon aioin hänelle ommella. Niinpä kävi niin, että kun olin päättänyt millaisen mekon haluan tehdä, niin kangasta olikin siihen malliin liian vähän.  Marssin samaan kauppaan kysymään onko sitä kangasta vielä jäljellä. Ei ollut, mutta pohjavärin mukaista trikoota oli. Siispä ostin sitä kangasta ja tein siitä helman sivukappaleet. Nyt jälkikäteen ajatellen, tästä mekosta tuli näin ehkäpä kivemman näköinen, mitä se olisi ollut, jos olisin tehnyt sen kokonaan samasta kankaasta.

Siis kangas on ostettu Pala & Kangas Palttinasta ja kaava Ottobre 4/2018 lehdestä, Paintbrush Sports tunika.

Malli oli aika helppo ommella. Vähän lisätyötä aiheuttivat etu- ja takakappaleen helmaan liitetyt viistotut kappaleet. Edessä ja takana saumojen suoratkulmat vaativat ompelussa huolellisuutta, jotta niistä sai siistit.

Toivottavasti lapsenlapseni pitää tästä mekosta. On aina oma jännityksensä siinä, miellyttääkö malli ja kangas. Lisäksi onko vaate käyttäjälleen sopivan kokoinen, kun ei pysty ompelun edetessä sovittelemaan.

Kommentit