Vaatteita taaperolle



Tämä syyskesä on minulla ollut kovin kiireistä aikaa. Metsä on tarjonnut runsaan vadelmasadon ja mustikoitakin oli riittävästi säilöttäviksi pienen perheen tarpeeksi.  Viimeisen viikon on työllistänyt erittäin runsas omenasato. Omenaa on kuivattu, tehty soseeksi ja hilloksi. Onneksi saimme osan sadosta jaettua tuttavaperheille.

Nyt säilöntäpuuhat vähän helpottavat, joten oli aikaa myös ompeluun. Kaapeistani löytyy aika paljon erilaisia trikookankaita, joten aina ei tarvitse lähteä kauppaankaan, kun ompeluinnostus iskee.


Nuorin lapsenlapseni, reilun vuoden ikäinen, kasvaa nopeasti ja uusien vaatteiden tarve on jatkuvasti. Nyt ompelin hänelle yöhaalarin ja paidan. Haalarin kaava on Ottobre 1/2018 lehdestä ja nappilistapaidan kaava Ottobre 6/2016 lehdestä.


Ompelun lisäksi innostuin neulomaan taaperolle villasukat. Näihin sukkiin käytin jämälankoja, joten en muista lankamerkkiä. Lanka on kuitenkin riittävän ohutta, joten sukat eivät ole liian paksut käyttää vaikka saappaissa.


Minulla on ensi viikonloppuna mahdollisuus tavata tämä pieni taapero, joten voin antaa nämä vaatteet aivan henkilökohtaisesti,

Kommentit