Tänä vuonna on täällä ollut erittäin runsas metsävadelmasato. Niinpä olemme keränneet pakastettavaksi poikkeuksellisen paljon tätä herkullista marjaa.
Kun makeanhimo pääsee yllättämään, voi leipoa helposti valmistuvan vadelmapiirakan.
Olen käyttänyt täytteessä kreikkalaista jogurttia, mutta sen varmaan voi helposti korvata muulla jogurtilla tai kermaviilillä.
Pohja: 2 dl erikoisvehnäjauhoja
1,5 dl pikakaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
0,5 dl öljyä tai sulatettua rasvaa
1 dl kevytkermaa
1 kananmuna
Päälle: Noin 4 dl vadelmia
Täyte: 1 dl kreikkalaista jogurttia
1 dl kevytkermaa
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Valmistus: Sekoita pohjan kuiva-aineet keskenään. Lisää seokseen rasva, kevytkerma ja kananmuna hyvin sekoittaen. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 200 asteen lämmössä 10 minuuttia.
Valmista sillä aikaa piirakan täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset keskenään.
Levitä esipaistetun pohjan päälle vadelmat ja täyte. Jatka paistamista 20-30 minuuttia.
Mielestäni tämä piirakka on todella helppo valmistaa ja ainakin meidän perhe on tykännyt tästä piirakasta kovasti.
Kommentit
Lähetä kommentti