Vauvan kylpypyyhkeet



Tänään innostuin ompelemaan vauvan hupullisia kylpypyyhkeitä.

Ensimmäisen kylpypyyhkeen kokosin froteisesta kylpypyyhkeestä ja käsipyyhkeestä. Taitoin pienen käsipyyhkeen kahtia ja ompelin sitten yhden sivun, jolloin syntyi huppu. Sitten kiinnitin hupun kylpypyyhkeen pitkän sivun keskikohtaan. Koska kylpypyyhe oli kantattu kahdelta sivuilta valmiiksi, tarvitsi minun kantata enää vain kaksi sivua.


Toisen huppupyyhkeen ompelin vohvelikankaasta. Kangasta oli vain 120cm ja kankaan leveys oli 75cm. Pestyäni tämän kankaan, huomasin sen vielä kutistuneen melko paljon. Ajattelin jo hetken, että ei tästä kankaasta saa riittävän kokoista pyyhettä. 


En kuitenkaa heti luovuttanut, vaan aloin suunnitella, miten saisin kankaaseen lisää leveyttä. Niinpä leikkasin kankaasta niin suuren neliön kuin siitä vain voi saada. Sitten leikkasin huppuun tarvittavan kolmion ja lopusta kankaasta leikkasin sitten kaistaleet, jotka ompelin neliön kahdelle sivulle. Sitten pyöristin alareunan. Saumat halusin piilottaa vinonauhan alle. Lopuksi kanttasin koko kylpypyyhkeen vinonauhalla.


Nämä menevät viemisiksi vauvaperheelle viikonloppuna. Toivottavasti näistä on iloa vauvan kylpyhetkiin.

Kommentit