Helmikuu on tullut,
tulleet valkohanget,
pakkasherra nurkissa jo paukuttaa.
Näin lauloin lapsena koulussa. Nyt olemme oikeasti saaneet kokea tämän laulun sanat todeksi, hyvä niin.
Näin lauloin lapsena koulussa. Nyt olemme oikeasti saaneet kokea tämän laulun sanat todeksi, hyvä niin.
Minäkin, joka en ole himo talviurheilija, olen saanut kaivettua esiin sukset ja retkiluistimet. Luistelusta kyllä pidän kovasti, mutta nuo luonnonjäät asettavat aina välillä rajoituksia. Onneksi noita luistelureittejä on saatu pikkuhiljaa kunnostettua.
Tänään kuitenkin iski makeanhimo ja koska 5.2. on Runebergin päivä, niin halusin leipoa Runebergin kakun. Ajattelin tehdä minikakkuvuokaan kakun ja loput taikinasta laittaa muffinivuokiin.
Tällaisen reseptin löysin vanhoista muistiinpanoistani.
Runebergin kakku
150g voita
1,5 dk sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,4 dl mantelirouhetta
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
1,5 dk sokeria
2 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,4 dl mantelirouhetta
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaviiliä
Kostuttamiseen esim. vahvaa vadelmamehua.
Koristeluun sokerivesikuorrotusta.
Koristeluun sokerivesikuorrotusta.
Valmistus:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää tähän seokseen kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne seokseen. Lopuksi sekoita vielä joukkoon kermaviili. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakku 175 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Jos teet pieniä torttuja paistolämpötila on noin 200 astetta ja paistoaika noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti