Rahkaleivokset voitaikinasta



Tänään halusin keksiä jotain käyttöä pakastevoitaikinalle, mikä oli jäänyt käyttämättä joulutorttuihin.
Jääkaapissa oli maitorahkaa, kermaviiliä ja pakasteessa marjoja ja omenasosetta. Näiden pohjalta läksin miettimään leivoksia. 

Koska omistan muffinipellin, niin leivosten pohjakuppien tekeminen oli kätevää. Painelin kahtia jaetun valmiin taikinalevyn vuokien pohjalle.


Täytteen pohjana käytin puolet maitorahkaa ja puolet kermaviiliä. Lisäksi laitoin 2 kananmunaa, jotta täyte hyytyisi. Sekoittamisen jälkeen jaoin täytteen kolmeen eri kippoon, jotta voin maustaa täytteitä eri tavoin. Lisäsin sokeria (vaniljasokeria) soseutettuna mansikkaa, mustikkaa ja omenaa eri astioihin. Sekoitin täytteet tasaisiksi.

Voitelin kupposten "kärjet" kananmunalla (siis en pohjaosaa). Täytin kupposia eri täytteillä, reilut kaksi ruokarusikallista jokaiseen. Nyt jälkiviisaana voin sanoa, että vähemmän olisi kannattanut laittaa, sillä osa täytteestä meinasi karata kupista. Noin puoliksi täytetty kuppi olisi ollut varmaan paras. Lopuksi koristelin leivosten pintaa vielä marjoilla ja omenasiivuilla.

Paistoin näitä leivonnaisia 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Kostea täyte näissä leivonnaisissa vaatii pitemmän paistamisajan mitä joulutortuilla olisi.

Minä en osaa antaa mitään tarkkaa ohjetta täytteeseen, koska sokerin käyttö riippuu makutottumuksista ja maustaminen siitä, mitä marjoja tai hedelmiä käyttää. Varmin tapa onnistua on maistaa täytettä ja toimia oman mieltymyksensä mukaan. 

Suuntaa antava ohje leivosten täytteeseen:

1dl maitorahkaa
1dl kermaviiliä
0,5-1dl sokeria
(vaniljasokeria)
2 kananmunaa

Mausta lisäksi omien makumieltymysten mukaisesti.



Minulle nämä leivokset maistoivat paremmin kuin joulutortut, joten tulen tekemään näitä toistekin.


Kommentit