Sydänpikkuleivät

Joulunvalmisteluni alkavat olla loppusuoralla. Perinteiset laatikot ja piparit olen paistanut jo hyvissä ajoin. Tänään innostuin vielä leipomaan sydänpikkuleipiä. Tämä resepti on hyvin yksinkertainen ja raaka-aineet löytyvät melkein joka kodista.



Sydänpikkuleivät

200g voita tai margariinia
1dl     sokeria
3dl     vehnäjauhoja
1,5dl  perunajauhoja
0,5 tl  leivinjauhetta


Väliin: marmeladia

Koristeluun: tomusokeria, nonparelleja


Valmistus:



Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi rasvaseokseen. Sekoita taikina hyvin ja laita se hetkeksi jäähtymään kylmään. Kaaviloi taikina jauhotetulla pöydällä noin 3mm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä sydänmuotilla pikkuleipiä ja paista ne leivinpaperin päällä noin 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kannattaa olla varovainen paistaessa, nämä palavat kovin helposti! Anna jäähtyä vähän aikaa pellillä, että ne ehtivät vähän kovettua. Nämä pikkuleivät murenevat helposti kuumana!


Kun pikkuleivät ovat jääähtyneet, täytä ne marmeladilla. ( Minä tein marmeladin  pakastemansikoista marmeladisokerilla. Soseutin sulatetut mansikat ja lisäsin marmeladisokeria ohjeen mukaan ja kiehautin muutaman minuutin.)

Nämä pikkuleivät voit sitten koristella vaikka sokerivesikuorrotuksella ja nonparelleilla. Sokerivesikuorrotuksen voit tietenkin värjätä elintarvikevärillä, jos haluat vähän värikkäämpiä pikkuleipiä.


Haluan toivottaa sinulle oikein rauhallista joulunaikaa.






Kommentit