Lihapiirakat uunissa



Mieheni on innostunut leipomaan lihapiirakoita opittuaan tämän taidon miesten ruokakurssilla. Minä olen puolestani keskittynyt niiden syömiseen. Voin kehua, että nämä ovat hyviä. Näitä ei siis paisteta lainkaan öljyssä.

Lihapiirakat uunissa ( 18 kpl)

5dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g hiivaa
13 dl vehnäjauhoja
100 g voisulaa

Täyte: 

500 g jauhelihaa
2 sipulia
2-3 dl keitettyä riisiä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
jauhelihamaustetta ( tai valkosipulijauhetta, valkopippuria, basilikaa)

Kananmunaa piirakoiden sulkemiseen.
Voiteluun sulatettua voita.

Valmistus:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Alusta taikina ja lisää alustuksen loppuvaiheessa voisula. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte:
Hienonna sipuli ja ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Mausta seos.
Keitä riisit kypsiksi ja sekoita jauhelihaseokseen. Tarkista maku.



Taikinan kohottua jaa se 18 osaan. Leivo niistä pullia, jotka kaaviloit sitten noin 0,5 cm paksuiksi kakkaroiksi. Laita 1/18 osa täytettä kakkaran toiselle puoliskolle ja voitele kakkaran reuna kananmunalla. Nosta toinen puolisko täytteen päälle ja painele reuna tiukasti kiinni. Anna kohota noin 10 minuuttia.


Paista piirakat 220 asteisessa uunissa keskitasolla 20 minuuttia.

Voitele paistetut piirakat voisulalla ja laita ne hetkeksi liinan alle, jotta kuoret pehmenevät.




Tämän leivontapostauksen myötä haluan toivottaa teille

Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Kommentit