Säkkituoli



Minun kaappini täyttyvät yllättäin kaikenlaisista materiaaleista, joille ei aina löydy sillä hetkellä käyttöä. Ylimääräisiä kangaspaloja, langanjämiä ja jopa styroksirakeita. Näitä rakeita oli minulla niin paljon, joten ajattelin tehdä säkkituolin.

Nettissä surfatessa löytyikin Kodin Kuvalehdessä vuonna 2012 julkaistu tetraedrin muotoinen säkkituolin ohje. Se vaikutti kovin yksinkertaiselta, joten päätin toteuttaa tämän säkkituolin. Ohje oli vähän suuremmalle säkkituolille, mutta ajattelin vähän pienentää kaavaa, jolloin se olisi sopivan kokoinen lapsille eikä se veisi niin paljon huoneesta tilaa.

Kangasta tähän säkkituoliin meni 145cm ja lakanakangasta sisäsäkkiin saman verran. Lisäksi tarvitsin 60 cm:n vetoketjun. Jos tekee aikuiselle säkkituolin, niin kangasta tarvitaan 2m ja 80cm:n vetoketju. (Piirroksessa isomman säkkituolin mitat suluissa.)

Ompeluohje:

Taita kangas kahtia oikeat puolet vastakkain. Ompele taitteen viereiset sivut, niin että toiselle sivulle ompelet väliin myös vetoketjun.

Sitten avaa kangas niin, että A kulmat sattuvat päällekkäin ja sivun keskellä olevista * merkkien kohdista tulee uudet kulmat. Pitäisi syntyä kolmisivuinen pyramidi. Ompele tämä viimeinen sauma. Käänna säkki oikeinpäin, Sisäsäkki ommellaan samalla tavoin, mutta vetoketjua ei tarvita. Muista jättää kuitenkin täyttöaukko. Voit jättää vähän reilummat saumanvarat, niin siitä tulee hieman pienempi kuin päällisosa.

Aseta pussit sisäkkäin ja täytä säkki. Itse täytin ensin sisäpussin ja sitten survoin sen täytettynä päällisen sisään. Oli vähän hankala homma, joten jos tekisin uudestaan, niin täyttäisin vasta, kun pussit ovat sisäkkäin.

Minulla meni täytettä tähän lasten säkkituoliin noin 80 litraa. Olisin ehkä laittanut vähän lisää täytettä, jos minulla olisi ollut sitä enemmän. Ehkäpä lisään täytettä, kun pääsen sitä hankkimaan lisää.

Mielestäni tämä oli kiva ompeluprojekti. Pienellä vaivalla saa lisää istumapaikkoja ja samalla piristystä huoneen sisustukseen.


Kommentit