Myssyjä lapsille


Päivät lyhenevät kovaa vauhtia ja loskakeli vähentää ulkoiluintoa, joten nyt on aikaa käsitöille. Onneksi lapsenlapset S ja K tarvitsivat uudet pipot. Ohjeet myssyihin löytyi aika helposti netistä ja näistä malleista myös lapset itse tykkäsivät.

Ensiksi neuloin tytölle tupsupipon. Ohje löytyi blogista Soppaa ja silmukoita, nimellä Tupsupipo. Tämä ohje oli suunniteltu Novita Hile langalle. Minä neuloin pipot ohuemmasta langasta (Cascade 220) puikoilla 4,5. Siksi jouduin laskemaan silmukkamäärät uudelleen ja tietenkin neulomaan myös mallitilkun. Tässä mallissa silmukkamäärän pitää olla jaollinen neljällä. Pipon reunassa vuorottelevat oikeat ja nurjat kerrokset. Mallineule oli mielestäni helppo neuloa. Voin suositella tätä ohjetta. Aikomuksena on neuloa itsellenikin tällä mallilla pipo. Tällainen on lopputulos.


Pojan pipon ohje on Drops Lapset 12-25 koon 10/14v mukaan. Tässä ohjeessa käytettiin Alaska lankaa, jonka paksuus oli likimain sama kuin Cascade 220 langan. Neuloin pipon siis ohjeen mukaisella silmukkamäärällä. Tässä reunassa on joustinneule  ja mallineuleena sitten 1 oikein 5 nurin. Kavennukset on lopussa tehty aina nurjien silmukoiden kohdalla. Tämäkin pipo oli ihan mukava neuloa. Tässä nurjien silmukoiden määrä on suurempi, mikä vähän hidastaa neulomista. Olisi tietysti voinut neuloa nurinpäin, mikä olisi varmasti vähän helpottanut. Lopputuloksen näette tässä.


Valitettavasti tulevat käyttäjät S ja K eivät ole vielä voineet sovittaa pipoja, kun välimatkaa on lähes 500km. Toivottavasti pipot ovat sopivan kokoiset lapsille. Nyt vain niitä kuulaita pakkaspäiviä odottelemaan.

Kommentit