Mekko 7- vuotiaalle tytölle


Hämäriä, sateisia päiviä on taas ollut monta peräkkäin ja minun on pitänyt  keksiä jotain mukavaa puuhaa mielen piristykseksi. En ole pitkään aikaan ommellut lapsenlapsilleni mitään, kun heidän äitinsä on taitavampi näissä töissä. Hän kuitenkin kertoi, että myös minun valmistamat vaatteet ovat heidän suosiossaan, joten ryhdyin ompelupuuhiin.

Ostin Eurokankaasta harmaapohjaista collegekangasta, jossa  on kimaltelevia kettuja. Mietin onko tämä kangas liian synkkä 7-vuotiaalle ja siksi hankin värikkäämpää violettia trikoota piristämään tulevaa S:n mekkoa.

Kaavan tähän mekkoon löysin Ottobre syksy 4/2014 lehdestä. Tällä kaavalla olen kerran aikaisemminkin valmistanut mekon pienemmässä koossa. Tykkään tästä mallista paljon, mutta aikaa kuluu tätä mekkoa ommellessa yllättävän paljon. On nappilista, vuoritettu huppu, taskut ja muotolaskokset vyötäröllä rypytyksineen.

Tällainen on lopputulos.







Pahoittelen kuvien laatua, mutta heikossa valaistuksessa kuvaaminen on kovin hankalaa.
Tämä mekko on menossa joulupukin konttiin, joten toivottavasti S:n äiti ei näytä tätä mummin postausta S:lle, jotta yllätys säilyisi.

Kommentit