Lasten essut

Tänään meillä on ilo saada taas vieraaksi tyttären perhe viettämään syyslomaa. Kun lapsenlapset S ja K ovat tulossa mummolaan, tulee jo etukäteen mietittyä mitä hauskaa voisi puuhailla heidän kanssaan. Molemmat lapset ovat innokkaita askartelijoita, joten olen käynyt keräämässä luonnosta askartelutarvikkeita, kuten sammalta ja puiden oksia. Onneksi meillä on omaa metsää, joten materiaalia saa keräillä vapaasti.

Varsinkin S on myös innokas apuri keittiössä. Olen vähän vihjannut, että voitaisiin leipoa karjalanpiirakoita ja heidän rakastamiaan kauralastuja. Siitä sainkin idean, että ompelen lapsille uudet esiliinat. Penkatessani omia kangasvarastoja löysin toiseen essuun kankaan, ikivanhan Marimekon kankaan. Olin Pinterestistä aikaisemmin nähnyt mielestäni ihanan kissaessun. Siinä oli aplikoitu kissa essun yläosaan ja häntä toimi samalla niskalenkkinä. Niinpä päätin toteuttaa tämän S:n essuun.



Toisen essun kangas piti käydä etsimässä Eurokankaasta. Koska tiedän, etttä K on kiinnostunut avaruudesta ja kaikki tiede kiinnostaa häntä, niin löysin hänelle rakettiaiheisen kankaan. Samalla ajattelin, että kun K on nyt 10 vuotta, niin kangas ei tunnu sitten lapselliselta vielä muutaman vuoden kuluttua, jos essu muuten vielä mahtuu. Tällainen muuten perusmallilla toteutettu essu siitä tuli.


Tänään sitten tulen näkemään, onnistuiko mummi valinnoissaan. Joka tapauksessa puuhakkaita, mukavia päiviä edessä. Toivottavasti säät suosisivat loman viettäjiä, jotta päästäisiin myös retkeilemään ja käymään vaikka karpalosuohon tutustumaan ( ilman keräyspakkoa).

Kommentit