Vartalotyyny selkäkipuiselle



Minulla on toisinaan ollut pieniä ongelmia kipuilevan selkäni kanssa. Olen löytänyt hyvän omt-fysioterapeutin, joka on auttanut usein saamaan selkäni kivuttomaksi. Hän on kysellyt nukkumisasentoani. Haluan nukkua kyljelläni ja se taas aiheuttaa selkärangan kiertymistä, kun lantio kiertyy helposti eteenpäin. Niinpä olen saanut ohjeet, että pitäisi laittaa tyyny polvien väliin ja toinen tyyny ylemmän käden alle ettei päällimmäinen olkapää pääse kiertymään liiaksi eteenpäin. Nämä ovat olleet hyviä neuvoja ja aamulla ei ole selkä niin kipeä. Ongelmana minulla on ollut se, että tyynyt karkailevat ja välillä putoavat jopa lattialle.  Aikaa kuluu näiden erillisten tyynyjen asetteluun.

Nettissä surfailessa löysin ratkaisun pulmaani, vartalotyyny. Näitä saa kaupasta hankittua valmiinakin, mutta osa niistä on kovin hintavia. Niinpä ajattelin valmistaa sellaisen itse.


Täytteeksi hankin styroksirakeita huonekaluliikkeestä. Nämä on tarkoitettu istuintyynyjen täytteeksi. Näiden raekoko oli noin 0.5cm. Olisin ostanut pienempää raekokoa, mutta nyt en onnistunut sellaista löytämään.

Sisustyynyn päällisen ompelin vanhasta lakanasta (40cm x 120cm). Nyt vähän harmittaa, kun en ajatellut sitä, että kirjava kangas kuultaa ostamani tyynynpäälliskankaan läpi. Tämän huomasin vasta, kun laitoin tyynynpäällistä paikoilleen.

Toinen pieni yllätys on se, että nämä styroksirakeet kahisevat, kun tyynyn päällä liikahtaa. Saa nähdä, häiritseekö se sitten käytössä. En ole vielä nukkunut yötä tämän vartalotyynyn kanssa, joten en osaa kertoa kokemuksia, miten se toimii.

Ainakin se on hyvä apuväline jumpatessa. Kun asettuu tyynyn päälle selälleen ja levittää kädet sivulle, saa rintalihaksiin hyvän venytyksen.

Kommentit